• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20
 • Alex Cisar
  Alex Cisar
  Alex Cisar - mladinski svetovni prvak v biatlonu v sprintu in zasledovanju (sezona 2018/2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)

7.4.2016, Kranj, Jubilejna akademija ob 70 letnici delovanja kluba

alt
Galerija slik
Prispevek RTV Slovenija - začne se pri 5 minutah predvajanja

TSK Triglav Kranj obeležil 70 let

V četrtek ob 17.00 smo se člani, ljubitelji smučarskega teka, bivši tekmovalci in ostali povabljeni zbrali v dvorani Mestne občine Kranj, kjer smo s pripravljenim programom počastili častitljivih 70 let kluba. Najprej sta vse navzoče pozdravili tekmovalki Živa in Elizabeta, ki sta pokazali, da poleg teka na smučeh obvladata tudi glasbo. Zaigrali sta na prečni in kljunasti flavti in tako otvorili akademijo.

Predsednik Viktor Vauhnik je pozdravil vse prisotne in se zahvalil vsem, ki finančno pomagajo klubu in podpirajo tek na smučeh. Milena Kordež, olimpijka, zagnana športnica, učiteljica teka na smučeh in danes trenerka najmlajše skupine v klubu je predstavila klub od začetka do danes. Potem pa je besedo dobil še Janez Pavčič, legenda smučarskega teka, med drugim je bil tudi Milenin trener, ki je povedal kar nekaj zanimivosti o začetkih smučarskega teka. Naša odlična moderatorka Mateja je na oder povabila tudi župana Mestne občine Kranj, Boštjana Trilarja, predsednika strokovnega sveta za tekmovalni šport na Olimpijskem komiteju Slovenije, Iztoka Čopa in direktorja Smučarske zveze Slovenije ter jim predala besedo. Iztok Čop je po svojem govoru predsedniku podelil plaketo za jubilej kluba. Na koncu pa je v imenu kluba tudi predsednik izročil zahvalno priznanje podžupanu Borisu Vehovcu iz Mestne občine Kranj za dolgoletno podporo klubu.

Za kratek premor so pevke Folklorne skupine Karavanke iz Tržiča zapele dve ljudski pesmi, potem pa je predsednik v kratkem predstavil delovanje kluba danes, tekmovalce in trenerje, izpostavil nekaj dosežkov ter na oder pozval A-reprezentantke, da se mu pridružijo: Vesno, Leo in Anamarijo. Za uspešno sezono jim je podelil šopke in jim čestital. Mateja je na oder povabila še tri bivše tekmovalce in olimpijce: Maksa Jelenca, Iva Čarmana in Tadejo Brankovič Likozar in tako združila različne generacije smučarjev tekačev. Na "okrogli mizi" se jim je pridružil še športni novinar Dare Rupar, ki že dolgo komentira in spremlja smučarski tek in začel z "intervjuji v živo". Vsakemu, od najstarejšega do najmlajšega, je zastavil par vprašanj, da smo navzoči dobili predstavo, kako je bilo s smučarskim tekom včasih in danes ter kaj več izvedeli od vsakega posameznika. Preden je Vesna dobila besedo, smo si ogledali posnetek njenega največjega uspeha - tek, s katerim si je leta 2014 v Sočiju pritekla bronasto olimpijsko medaljo.

Sledila je še podelitev priznanj. Najprej je predsednik izročil priznanja vsem olimpijcem, ki so se vabilu odzvali v velikem številu. V klubu se lahko pohvalimo, da imamo 14 tekačev in tekačic, ki so zastopali barve države in kluba na Olimpijskih igrah. Angela Kordež, Matevž Kordež in Gašper Kordež so že pokojni, Andreja Koblar in Janez Gorjanc se jubileja nista udeležila, priznaje pa so iz rok predsednika prejeli vsi ostali: Maks Jelenc, Ivo Čarman, Matejka Nabernik, Tomas Globočnik, Vesna Fabjan, Maja Benedičič, Tadeja Brankovič Likozar in Barbara Jezeršek, ki je poleg priznanja prejela tudi šopek v slovo, ker zapušča klub in Slovenijo ter odhaja v daljno Avstralijo. Milena Kordež je prejela priznanje kot olimpijka in za vse življenjsko delo na področju smučarskega teka.
Zatem smo člani presenetili še našega predsednika in nekoliko spremenili scenarij dogajanja. Mateja ga je povabila na oder, Lea pa je povedala nekaj o njegovi športni poti in se mu zahvalila v imenu vseh tekmovalcev, staršev in trenerjev ter mu izročila zahvalo za požrtvovalno vodenje kluba. In kot je že navada v klubu, so se tudi vsem tekmovalcem izročila priznanja za prizadevnost na tekmovanjih in treningih v letošnji sezoni. Podelili so jim jih trenerji.

Povsem na koncu je Nina iz najmlajše skupine poprijela še za svojo kitaro in zapela pesem, ki jo je sama priredila za klub in bi lahko postala celo klubska himna. S tem se je akademija zaključila, vsi prisotni pa so bili povabljeni še na manjšo pogostitev.

Veseli smo, da ste se povabljeni odzvali v tako velikem številu in se vam najlepše zahvaljujemo.

Klub pa gre naprej ... na bogati tradiciji gradimo nove zmage!