• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)
Donatorji in sponzorji

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.

3.2.2017, Pjongčang (KOR), Svetovni pokal

Veličastna prva Anamarijina zmaga

Anamarija Pjongčang17 2A

Anamarija s tekačem Korejčkom na najvišji stopnički


"Najvišji da zmago" je pisalo na transparentu mladega korejskega navijača na olimpijskem štadionu. In to zmago je osvojila naša Anamarija, a ji ni bila podarjena, temveč se je morala zanjo krepko potrudili. Uspelo ji je na izvrsten način.

S sedmimi leti je prvič nastopila "z laufarcami" na tekmovanju in kmalu pokazala izjemen talent. Staršem smo lahko hvaležni, da so ob močni ponudbi vzdržljivostnih športov v neposredni okolici izbrali prav "lauf". Pot jo je iz slovenskega pokala vodila na močne mednarodne tekme deklic, kjer je praviloma zmagovala. Nadaljevala je s celinskim pokalom in tudi tam kljub močni konkurenci osvajala najvišja mesta. Prvo preizkušnjo z globalno konkurenco je pred tremi leti v južnem snegu Asiaga opravila borbeno in neustrašno, ampak rezultat tega še ni odražal. Že naslednja dirka v Estoniji pa je pokazala kakšen dragulj je med nami. Praktično za vso slovensko in svetovno strokovno in laično javnost je prva njena zmaga prišla nenadoma in nepričakovano.

Brinje, Besnica, Valburga so trije centri moči, strnjeni na nekaj kvadratnih kilometrih. Tod so rojene naše zmagovalke: Petra, Vesna, Anamarija. Kaj bi dali Skandinavci in Rusi kljub tisočim odličnih tekačic, da bi imeli še Anamarijo. Takih se ne rodi 1 na 100.000, ampak 1 na 100 milijonov. Kaj pomaga njihovemu ustroju večmilijonska investicija zgolj v maže in dostop do najdragocenejše opreme, če jih užene preprosto dekle iz Valburge z dvema serviserjema in serijsko opremo. Razmerja se bodo težko kdaj spremenila, a dolžni smo ji zagotoviti vsako malenkost, ki bi ji pomagala, da skupaj dokažemo, da je med Korantom, Katarino in Jelovico prisotna najžlahtnejša tekaška tradicija.

Naša zmagovalka je opravila ure in ure napornega treninga in nič ji ni bilo težko, vselej je ohranila dobro voljo. Na tej poti se je soočila z izjemno zapletenimi in neprijetnimi zdravstvenimi težavami. Vsakdo bi obupal, Anamarija ni. Izkusila je, kaj se pravi biti povsem nemočen, a ohranila zmagovalno miselnost in se dvignila iz pepela na svetovni prestol. Komur se zdi hvalospev pretiran, naj sam da skozi njeno zgodbo in zmaga samo enkrat svetovni pokal. Ampak ga ni junaka. Jokamo lahko od sreče in se ji zahvalimo za pravljico. Nobena nagrada za ta dosežek ni prevelika.

Pjončang je pred vrati. To bodo tako in drugače slovenske olimpijske igre. V Medvodah jih žal ne moremo organizirati. Anamarija bo premagala vse korejske tekačice. Ne ne, tako kot je šla neustrašno mimo svetovne in olimpijske prvakinje in naredila za 20 dilc razlike, bo šla tudi mimo vseh zmedikaniziranih Skandinavk. Le na kratko bo pogledala nazaj, da se ne bi po nepotrebnem preveč "matrala". Karkoli nam bo dano, lahko sprejmemo kot njeno darilo vsem, ki nam bije srce za slovenski "lauf".

Zahvala gre vsekakor strokovnemu in organizacijskemu štabu na čelu z glavnim trenerjem Stefanom Saraccom. Anamarija je dobila močno oporo. Izkazalo se je, da si lahko medsebojno prisluhnejo. V Falunu ni steklo, saj je bil trening močan in to je bilo treba narediti, da se pripravi še glava za zgodnje jutranje kvalifikacije in večerni korejski finale. Ravnine so bile ravno prav dolge, klanci ravno prav strmi in spusti ravno prav zaviti. Na začetku zadnja je bila na koncu prva in smejala se je najslajše med vsemi.

Šprint - 1,4 km - klasična tehnika:

1. ANAMARIJA LAMPIČ (10. v kvalifikacijah, 2. v 2. četrtfinalu, 1. v 1. polfinalu)

Youtube Eurosport

Anamarija-Pjongčang17 3

Anamarija Pjongcang17

Anamarija Pjongčang17 4

(JAK)