• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)
Donatorji in sponzorji

 

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.

17.2.2017, Hochfilzen (A), Biatlonsko svetovno prvenstvo

Polonin prvenec v vročici Hochfilzna

Polona Hochfilzen17m

Polonina pot do svetovnega članskega prvenstva se je začela 25. novembra v norveškem Beitostolnu, ko je sama s še eno tekmovalko odpotovala tja na lov za čim boljšim rezultatom.

Tako je odločilo vodstvo, čeprav v pripravljalnem obdobju za tako velike tekme ni vse potekalo optimalno. Tekma v šprintu je bila v težkih vremenskih razmerah. Za zmagovalko Nemko Herrmann je ob kar 7 zgrešenih strelih zaostala 6:45, kar je 27% in dosegla 91. mesto. Štafete dan kasneje so odpadle, druge tekme pa sploh nista čakali.

Naslednja postaja je bil južnotirolski Ridnaun 10. decembra. Slavila je hitra Merkušina. Polona je s 5 napakami in zaostankom 5:40 (27 %) obstala na 77. best place to buy viagra mestu.

Po novem letu so se 5. januarja vrnili na šprint v Mertell in tukaj se je zgodil zelo dober rezultat. Polona je le 2x zgrešila, zaostala 3:13 (13 %) za Avstrijko Hartweger in dosegla 144,6 IBU točk. Če je teh manj od 150, tekmovalka lahko nastopi na svetovnem prvenstvu v štafeti, oziroma individualno nadomesti tekmovalko v kvoti treh. Na drugi tekmi čez 2 dni ji ni šlo tako dobro in je bila 73.

V začetku februarja se je odpravila na evropsko mladinsko prvenstvo v češko Nove mesto. Na posamični tekmi je bila 57. Zgrešila je 3-krat in zaostala skoraj 7 minut. Zmagala je Nemka Weidel, ki je edina zadela vse tarče. Bolje je šlo v šprintu, ko je bila z 1 kazenskim krogom 47., 2:47 za Čehinjo Davidovo. Zasledovanja pa ni štartala, ker so šli domov.

In že se je pojavila ideja, da bi na svetovnem prvenstvu imeli štafeto. Polona se je pogumno in odločno spopadla z izzivom. RTVSLO je tja poslal močno ekipo. Že pred tekmo je bilo treba dati izjavo za medije. Nastopile so povsem nove okoliščine. Štafeta je zaradi slabih točk štartala kot zadnja 23. Želja je bila uvrstitev do 20. mesta in še večja, da jih prve ne bi ujele. Prva predaja s Tejo ni potekala po načrtih, vendar je bil zaostanek majhen. Anja in Urška sta se zelo potrudili in ohranjali 15. mesto ob varni razliki. Polona je začela malo počasneje in na streljanju leže zgrešila 3. strel. Nervoza se je stopnjevala. S tretjo popravo je bila na srečo uspešna in gremo brž dalje. Drugi krog je šlo že hitreje. V streljanju stoje se je pomerila z najhitrejšo strelko in svetovno prvakinjo Finko Kaiso Mäkäräinen z ramo ob rami. Obe sta potrebovali le 1 popravo. V teku je bila Finka seveda hitrejša in je Poloni ušla. Zadnji krog je bil zelo težek. Od nekje se je pojavila še Kanadčanka. Na koncu dragoceno 17. mesto velikega prvenstva. Naše na koncu niso kot superiorne Nemke ali kot presentljive Ukrajinke, pa vendarle kot zmagovalke, ker so upravičile zaupanje.

Štafete 4x6 km:

1. Nemčija (Hinz 0+2, Hammerschmidt 0+4, Hildebrand 0+0, Dahlmeier 0+3) 1:11:17
17. Slovenija (Gregorin 0+4, Eržen 0+3, Poje 0+1, Klemenčič 0+4) +6:09

(JAK)