• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20
 • Alex Cisar
  Alex Cisar
  Alex Cisar - mladinski svetovni prvak v biatlonu v sprintu in zasledovanju (sezona 2018/2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)

Tečaji teka na smučeh

Tečaji teka na smučeh v sezoni 2014/15

TSK Triglav Kranj tudi letošnjo zimsko sezono organizira skupno vadbo na snegu oz. tečaj teka na smučeh. Naši učitelji, pod vodstvom nekdanje olimpijke in priznane smučarske tekačice Milene Kordež, se bodo potrudili, da vas naučijo pravilne tehnike klasičnega in drsalnega koraka.

TERMINI
v januarju: nedelja, 11. 1. 2015 / sobota, 31. 1. 2015
v februarju: nedelja, 8. 2. 2015 / sobota, 21. 2. 2015
v marcu: sobota, 7. 3. 2015 / nedelja, 15. 3. 2015

ZBOR
Ob 9.15, vadba od 9.30 do 14.00, z vmesnim polurnim odmorom (odmor za malico iz lastnega nahrbtnika oz. možnost prigrizka v bližnjem lokalu).

KRAJ
Rudno polje - Pokljuka, Jezersko, Rateče, v primeru ugodnih snežnih razmer pa v bližini Kranja.

OPIS
Tečaj klasične in drsalne tehnike za začetnike in izkušene tekače.

CENA TEČAJA
10,00 € / osebo / tečaj - za člane kluba
30,00 € / osebo / tečaj - za nečlane kluba
Možnost izposoje opreme: 10 € / komplet

PRIJAVE
Najkasneje do četrtka pred določenim terminom tečaja do 20.00 ure izpolnjeno prijavnico pošljite na spodaj navedeni kontaktni e-mail oz. enake podatke sporočite na gsm številko. Hkrati z oddano priojavnico lahko postanete tudi član kluba.

KONTAKT ZA PRIJAVE
Milena Kordež, 051 358 264, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Prav tako se tudi za vse dodatne informacije lahko obrnete na gsm Milene Kordež.

Za individualne tečaje ali za zaključene skupine so možni termini izven predvidenih datumov.
Vabljeni!

Poročila iz dosedanjih tečajev teka na smučeh si lahko ogledate na linku: TEČAJI TEKA NA SMUČEH

________

26. 1. 2014, Začenjamo in obnavljamo znanje v teku na smučeh

Objava: 27. 1. 2014

alt
Letošnja zima je res nekaj posebnega, saj pošteno skopari s snegom. Na srečo ga je vsaj na Pokljuki dovolj, da smo lahko v nedeljo speljali napovedan tekaški tečaj. Tudi sonce se je pokazalo za nekaj časa, čeprav zjutraj v dolini ni kazalo tako. Proge na Rudnem polju so bile odlično pripravljene in kljub temu, da je bilo veliko tekačev, pa še biatlonci so tekmovali, je bilo dovolj prostora za vse.

alt

Mi smo najprej vadili osnove klasične tehnike z vajami za drsenje in ravnotežje, v drugem delu pa smo prešli na osnove drsalne tehnike, saj je bila želja tečajnikov, da se učijo le - te. Kljub temu, da so razen enega tečajnika vsi ostali prvič stali na tekaških smučeh, smo se naučili tehnike do te stopnje, da se lahko sami podajo na kakršnokoli tekaško progo in varno vadijo. Danes so bili na tekaških smučeh prvič in rekli so da ne zadnjič, da se bomo še videli.

Milena Kordež
_______

2. 3. 2013, Uspešen tečaj teka na smučeh

Objava: 5.3.2013
alt
Galerija slik

Poročilo vodje tečaja Milene Kordež:
V soboto, 2. 3. ob 9. uri zjutraj, ko smo se tečajniki zbrali v Ratečah, ni kazalo na prav lepo vreme, čeprav so nam ga vremenoslovci napovedovali. To nas ni preveč motilo, važno se nam je zdelo, da je bilo dovolj snega in da so bile tekaške proge dobro pripravljene.
Kar 28 se nas je zbralo, delali smo v treh skupinah - skupino drsalcev je vodil Vito, klasike pa Alenka in Milena. Po ogrevanju in začetnih vajah smo pretekli doberšen del poligona od zbirališča pa do nekdanje meje in celo del prog v Italiji.
V splošno zadovoljstvo vseh - tečajnikov in učiteljev, nas je okrog 12. ure obiskalo tudi sonce, verjetno kot nagrada za dobro opravljeno delo, za kar gre velika zahvala zagnanim, delovnim in novih znanj željnim tečajnikom.

Pohvala udeleženca tečajev Jožeta:
No, pa se mi je le uresničila želja - končno sem pričel s tekom na smučeh ...
Večkrat sem premišljeval, kako in kaj bi, ko se je končno ponudila priložnost za tečaje, ki ste jih organizirali v okviru podjetja LPKF d.o.o. Z veseljem sem jo izkoristil in se udeležil treh tečajev. Kot povsod drugje - je vsak začetek težak. Tek ni tako enostaven, kot se mi je dozdevalo na prvi pogled, saj se precej razlikuje od alpskega smučanja, ki mi je bilo poznano poprej. Iz tečaja v tečaj sem izboljševal tehniko pod budnim očesom res izjemne vaditeljice Milene Kordež. S tremi tečaji in precej pretečenimi kilometri po Sorškem polju sem tako že kar zadovoljen s svojim tekom, obenem pa se držim tudi Mileninega nasveta, naj budno pazimo na tehniko. Seveda pa bodo tudi dodatni kilometri prinesli svoje.
Še enkrat bi se zahvalil za res odlično organizacijo tečajev.
Se vidimo na tekaških progah! :)
_______

16. 2. 2013, Najštevilčnejši tečaj teka na smučeh 

Objava: 21. 2. 2013
alt
Galerija slik

Spet smo si za tečaj teka izbrali eno sončno soboto v Ratečah, ki je bila tokrat še primerno topla. V dve skupini smo se morali razdeliti, ker nas je bilo 25. Učili oz. utrjevali smo klasično tehniko. Skupaj s klubskim trenerjem Andrejem sva tečajnike vodila po ravnini, v vzponih in v spustih, tekli smo brez palic, s pomočjo ene ali pa obeh. Po prvem delu tečaja smo se za kratek čas tudi usedli na teraso gostišča in si nabrali nekaj moči za drugi del.

Milena Kordež
_______

9.2.2013, Tečaj teka na smučeh za "medicinke"

Objava: 21. 2. 2013
V soboto so se tečaja udeležili 4 tečajniki Društva medicinskih sester. Ta tečaj bi moral biti en teden prej (prijavljenih je bilo 10 tečajnikov), vendar ga zaradi izjemno slabega vremena (močan dež) nismo mogli izpeljati.

Milena Kordež
_______

3. 2. 2013, Tečaj teka na smučeh za rekreativce LPKF

Objava: 4. 2. 2013
V nedeljo je klub organiziral tečaj teka na smučeh v Ratečah za rekreativne tekače našega sponzorja LPKF LASER & ELEKTRONIKA d.o.o., iz Naklega. Svoj prosti čas sta jima posvetila učitelja Milena Kordež in Viktor Vauhnik.

alt

Poročilo vodje tečaja Milene Kordež:
15 pogumnih, od 26 prijavljenih kandidatov za tekače (med njimi so bili tudi trije otroci - Neža, Vita in Juš), je danes zaupalo vremenski napovedi in za svoj pogum so bili obilno poplačani. Spet je bila ena lepa sončna nedelja, spet so bile v Ratečah na novo potegnjene tekaške smučine in spet smo uživali - v ravnini, v vzponu in v sputih.

alt

alt
  
Po prvih malo manj odločnih korakih v obeh tehnikah, klasični in drsalni, smo se preko dopoldneva suvereno lahko priključili desetinam tekačev, ki so tudi izkoristili lepo soboto za "polnjenje baterij". In kot je rekel g. Boštjan:"Saj sem vedel, da kar precej ljudi teče na smučeh, da jih je pa toliko, si pa nisem mislil." In od tu naprej o naših vrstah ne moremo več govoriti kot samo o kandidatih za tekače - vsi so postali tekači in kot so rekli, bodo še tekli.
_______

29. 1. 2013, Tečaj teka na smučeh za osnovnošolce

Objava: 31. 1. 2013
V torek, 29. 1. 2013, sta trenerja kluba, Rok in Andrej, organizirala tečaj teka na smučeh za učence in učenke OŠ Preddvor. Tečaj oz. predstavitev teka na smučeh je potekala na Starem vrhu nad Škofjo Loko, ob robu smučišča, na platoju. Sodelovalo je 32 otrok, ki obiskujejo 6. razred. Vsi udeleženci so sodelovali in presenetljivo tudi vsi pokazali zanimanje za ta šport. Na koncu tečaja so bili tudi vsi navdušeni, čeprav so bili njihovo predznanje in sposobnosti zelo različne. Trenerja se zahvaljujeta OŠ Preddvor, ki je z učitelji športne vzgoje pokazala pripravljenost otroke spodbujati h gibanju v naravi.
_____

26. 1. 2013, Tečaj teka na smučeh za rekreativce Gorenjske banke

Objava: 30. 1. 2013
S strani tečajnikov smo na klubski e-mail prejeli kar nekaj pohval o kvalitetno izvedenem tečaju teka na smučeh v Ratečah. Tečaj je bil namenjen rekreativnim tekačem našega sponzorja Gorenjske banke, kot učitelja pa sta se potrudila nekdanja olimpijka Milena Kordež za tiste, ki so želeli začeti ali se izpopolniti v klasični tehniki in v. d. predsednik kluba Viktor Vauhnik za prosto tehniko.

alt

Pohvala udeleženke tečaja Majde:
V soboto smo se imeli res čudovito, res je bilo takoj na začetku malo mraz, a nas je ga. Milena, ki je res enkratna, uspešno in hitro ogrela ter vpeljala v osnove teka na smučeh.  Mislim, da smo bili  na koncu že prav super in navdušeni nad tekom na smučeh, tako mi, pri ge. Mileni, kot drugi naši udeleženci, ki so se udeležili tečaja skate pri g. Vauhniku. Zahvaljujem se banki za to super potezo, da nam je v sodelovanju s TSK Triglav omgočila udeležbo na tem tečaju. Z možem se že danes prijavljava v nadaljevalni tečaj za termin v februarju in verjetno bo še nekaj takih.
Hvala še enkrat.

Vtisi vodje tečaja Milene Kordež:
Zadnje januarsko sobotno dopoldne, ko so v dolino pod Poncami lezli prvi sončni žarki in je bilo najbolj mraz, se je zbralo dobri dve desetini znanja željnih tekačev na smučeh. Zelo hitro smo osvojili gibanje v ravnini in se podali na vzpone in spuste. Ko smo se naučili kontrolirati hitrost v spustih z vožnjo v plugu, smo šli na potovanje - po lepo urejenih smučinah od nekdanje železniške postaje v Ratečah preko nekdanje državne meje v Italijo in nazaj. Pretekli smo več kot 10 km. 
Lepo je bilo delati s tako zagnanimi, neumornimi, prijetnimi ljudmi. Svoje je k vzdušju v skupini prispevalo tudi sonce, ki nas je za nagrado grelo prav vse dopoldne.
______ 

12. 1. 2013, Tečaj teka na smučeh za rekreativce

Objava 11. 1. 2013
Obvestilo glede planiranega tečaja je sledeče: Zaradi majhnega števila prijavljenih in zaprtih prog (prireditev Dražgoše 2013) na Pokljuki (drugje ni ugodnih snežnih razmer) je tečaj teka na smučeh odpovedan. Naslednji tečaj je planiran 26. januarja.
_______

Tečaji teka na smučeh v sezoni 2012/13

Objava: 17. 12. 2012

TERMINI
Naslednje sobote:
v januarju: 12. 1. 2013, 26. 1. 2013,
v februarju: 16. 2. 2013,
v marcu: 2. 3. 2013, 9. 3. 2013.

ZBOR
Ob 9.00, vadba od 9.30 do 14.00, z vmesnim polurnim odmorom.

KRAJ
Rudno polje, Pokljuka, v primeru ugodnih snežnih razmer pa v bližini Kranja.

OPIS
Tečaj klasične in drsalne tehnike za začetnike in izkušene tekače.

CENA TEČAJA
30,00 € / osebo / tečaj oz. 10,00 € / osebo / tečaj za člane kluba.
Možnost izposoje opreme za klasično tehniko po ceni 10 € za komplet.

PRIJAVE
Do četrtka do 16. ure.
Ob prijavi navedite, katere tehnike se želite učiti ali se izpopolniti v njej. Sporočite tudi, če si želite izposoditi opremo.

KONTAKT ZA PRIJAVE
Milena Kordež, 051 358 264, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na zgoraj navedeno gsm številko Milene Kordež.
_____

4. 3. 2012, 3. Tečaj teka na smučeh

Objava: 2. 3. 2012
Zadnja informacija glede nedeljskega srečanja na snegu: zaradi neustreznih snežnih razmer žal ODPOVEDUJEMO TEČAJ TEKA NA SMUČEH.

Objava: 22. 2. 2012
Obveščamo vas, da bomo, glede na pozitivne odzive prejšnjih dveh tečajev smučarskega teka, pripravili še eno srečanje na tekaških smučeh in sicer 4. marca 2012 na Jezerskem. Zbirno mesto je parkirišče pri jezeru.
 
Zaradi čim bolj kakovostnejše izvedbe boste tečajniki razdeljeni v dve skupini. Od 9.00 do 10.30 bomo pričeli z nadaljevalnim tečajem, od 10.30 do 12.00 pa bo tečaj namenjen začetnicam oziroma začetnikom. Oba tečaja bo vodila priznana tekačica Milena Kordež.
 
Na voljo je še nekaj klubskih kap, ki jih lahko kupite po ugodni ceni (8 eur).
 
Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo. Vabljeni v čim večjem številu!
 
Emil Božnar, vodja rekreativne sekcije pri TSK Merkur Kranj
----------

7. 1. 2012, 2. Tečaj teka na smučeh

Objava: 1. 1. 2012
Glede na pozitiven odziv osvežilnega tečaja smo se odločili, da bomo s tečaji smučarskega teka nadaljevali. Naslednjič se vidimo 7. 1. 2012 ob 10. uri na Pokljuki na Rudnem polju. Zbirna lokacija ostane enaka kot prejšnjič. Tečaj bo že nekoliko bolj specializiran in bo potekal v treh skupinah glede na predznanje udeležencev. Voditelji tečaja bodo klubski trenerji.

Vabljeni v čim večjem številu!

Emil Božnar, vodja rekreativne sekcije pri TSK Merkur Kranj
----------

26. 12. 2011, Srečanje rekreativcev in tečaj teka na smučeh

Objava: 14. 12. 2011
Vsi člani in članice TSK Merkur Kranj ste vabljeni na prvo skupno srečanje z novimi člani, ki bo v ponedeljek, 26. 12. 2011 ob 13.00 pri hotelu CENTER na Rudnem Polju. Dobimo se na snegu, kjer bomo lahko preizkusili ne mazalne smuči, predstavili vam bomo tehnike mazanja smuči in preostala tekaška oblačila. Vsekakor boste lahko izkoristili tudi naše tekaške trenerje za pomoč na začetku tekaške sezone ter se dogovorili za možnost organizirane vadbe.
 
Veselimo se srečanja z vami!
 
Tekaški smučarski klub Merkur Kranj
mag. Viktor Vauhnik, v.d. predsednik kluba