• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20
 • Alex Cisar
  Alex Cisar
  Alex Cisar - mladinski svetovni prvak v biatlonu v sprintu in zasledovanju (sezona 2018/2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)

Dobrodelni projekt kluba

19. - 21. 3. 2013

alt
Galerija slik

Triglav Kranj v sodelovanju z VDC Kranj

V pomoč in podporo varovancem Varstveno delovnega centra Kranj se je ponudil tudi naš klub z namenom, da jim predstavi tek na smučeh in jim vlije veselje do tega športa. Tako so se jim v dneh od 19. do 21. marca 2013 v zimski idili na novo zapadlem poznem snegu prostovoljno pridružili vsi trije trenerji, Milena Kordež, Emil Božnar, Meta Jelovčan in v.d. predsednik kluba Viktor Vauhnik.

Na sveže narejenih tekaških progah so se učili posameznih elementov in pravilne tehnike. Seveda ni manjkalo spretnostnih poligonov in zabave. Zadnji dan so jim priredili tudi tekmovanje, Vesna in Barbara pa sta jim podelili priznanja.

Dogodek je bil zanimiva izkušnja za Triglavane in hkrati dokaz, kako lahko z dobro voljo in pripravljenostjo pomagamo narisati nasmeh na obraz vsakega varovanca.

V nadaljevanju si lahko preberete poročilo v.d. predsednika kluba in zahvalo direktorice VDC Kranj.

_______

Od 19. do 21. 3. 2013 smo Milena, Rok, Andrej, Vesna, Barbara, Polona, Meta, Emil in Vito sodelovali z varovanci z motnjami v duševnem ali telesnem razvoju, ki so vključeni v Varstveno delovni center Kranj in so v teh dneh preživljali zimske »počitnice« na Rudnem polju.
Za naš klub je bilo učenje in navduševanje varovancev za hojo in tek na smučeh povsem nova izkušnja, ki smo se je lotili kar z malce treme in strahom. A že po nekaj urah druženja smo spoznali, da je bil naš strah povsem odveč. Z varovanci smo spletli dragocene vezi in se po najboljših močeh trudili, da so varovanci, ki so bili različnih starosti, premagali strah in nelagodje ter uspešno opravili prve korake v tekaških smučinah. Začutili smo njihovo neizmerno željo, energijo, upornost in navdušenje za preživljanje dela vsakdana v prelepi zimski naravi. Druženje je bilo tudi izredno dragoceno, saj se je velik del njihove neumorne energije in veselja prenesel na vse nas.
In na koncu tridnevnega druženja smo bili kar ponosni, da smo našo nalogo uspešno opravili. Zahvale in pozdravi varovancev Varstveno delovnega centra nam potrjujejo, da smo pridobili veliko prijateljev in simpatizerjev našega kluba. Upamo, da se prihodnje leto zopet srečamo in da bodo naša druženja na tekaških smučinah postala tradicionalna.
V imenu kluba lep pozdrav vsem našim novim tekačem in iskrena hvala za njihova prečudovita darila, ki so jih v Zavodu sami izdelali.

Viktor Vauhnik


Zadovoljstvo nad uspelim druženjem je izrazila tudi direktorica VDC Kranj, ga. Mirjana Česen (prepis zahvalnega pisma):

SPOŠTOVANI!

V socialno varstvenem delovnem centru Kranj si v okviru dodatne ponudbe zavoda prizadevamo izvajati tudi vsebine in programe, ki so namenjene dvigu kakovosti življenja naših varovancev. Mednje sodi tudi že tradicionalno zimovanje na Pokljuki. Letošnje je bilo prav posebno, prav z vašo pomočjo.

Obilo snega in pravo zimsko pravljico je obogatil tek na smučeh pod vodstvom odličnih kranjskih smučarskih tekačev, združenih v vašem klubu – Tekaški smučarski klub Triglav Kranj. Naši varovanci so s tem dobili priložnost za nova znanja in nove izkušnje, kar so po zaključku zimovanja navdušeno prenesli v hišo. Veseli nas, da smo imeli možnost sodelovat z vami in želimo si, da bi tudi v prihodnje skupaj izvedli vsebine, ki so nam sicer težko dosegljive.

V imenu celotnega zavoda, zlasti pa udeležencev zimovanja, se iskreno zahvaljujemo Tekaškemu smučarskemu klubu Triglav Kranj za dragocen prispevek pri izvedbi letošnjega programa na Pokljuki.

Ob tej priložnosti vas vabimo v naš zavod, kjer se boste lahko osebno prepričali o izkustvenem doprinosu h kakovosti življenja naših uporabnikov.

Kranj, 27. 3. 2013