• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20
 • Alex Cisar
  Alex Cisar
  Alex Cisar - mladinski svetovni prvak v biatlonu v sprintu in zasledovanju (sezona 2018/2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)

Trenerji


V klubu delujejo trenerji, ki imajo pod svojim okriljem vsak svojo skupino otrok, ki je postavljena po kondicijski pripravljenosti in starosti. Koncept treningov je v okviru ciljev kluba in trenažnega procesa prilagojen posamezni skupini. Vsak trener skrbi za vodenje treningov svoje skupine, kljub temu pa vse tri skupine trenerji vodijo v enoten sistem dela.

Trenerji se zavedajo, da je zelo pomemben skladen razvoj otrok v smislu športa in izobrazbe. Zato je njihova naloga tudi usklajevanje šolskih obveznosti in procesa treningov. Skrbijo, da so otroci vzgajani v duhu fair play-a. Vsi trenerji so dolžni, da se izobražujejo in izpopolnjujejo svoje znanje in spremljajo novosti v smučarskem teku. Vsaj enkrat letno se morajo udeležiti licenčnega seminarja in sodelujejo v strokovnem svetu SZS.

Poleg vodenja strokovnega dela po skupinah (priprava načrta in izdelava analize dela) so naloge trenerjev tudi priprava smuči za tekmovanja, skrb za ugodno in ustrezno namestitev na pripravah in taborih, pridobitev ugodne ponudbe tekmovalne opreme in svetovanje pri nakupu ter skrb za nakup in vzdrževanje klubske lastnine.


alt

ROK ŠOLAR je profesionalni trener smučarskega teka. Uspešno je zaključil študij na Fakulteti za šport. V klubu kot glavni trener izvaja številne obveznosti. Za TSK Merkur je več let uspešno nastopal kot tekmovalec, vendar ga je v razvoju ustavila poškodba. Še vedno je zelo hiter tako v smučini kot na kolesu. Tudi na najzahtevnejših treningih zna poskrbeti za dobro voljo, zato je med mladimi zelo priljubljen.
Kaj vse so Roka vprašali njegovi varovanci, kakšni so njegovi cilji in kako je dopolnil stavke si lahko preberete tukaj.


andrej - 72

ANDREJ ŠPELIČ
v klubu skrbi za razvoj mlajših tekačev, za logistiko prevozov, pripravo opreme za tekmovanja in še marsikaj. Dobro pozna obe tehniki smučarskega teka, do treninga pristopa analitično. Z rednim treningom v prostem času vzdržuje telesno pripravljenost in se udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj.
Več o Andreju si lahko preberete tukaj, ko je odgovarjal svoji skupini otrok, zaupal kratkoročne in dolgoročne cilje in nadaljeval začete stavke.

milena korde - 72

MILENA KORDEŽ
je ime, dobro poznano smučarjem tekačem. Pedagoginja, olimpijka, upokojena profesorica športne vzgoje na Gimnaziji Škofja Loka, zagrizena smučarska tekačica in še vedno dobra športnica rekreativka prenaša znanje in radosti smučarskega teka najmlajši skupini. Polna športnega znanja in prijetna sogovornica. Otroci jo obožujejo, njeni treningi so zabavni, raznovrstni in zanimivi.alt

MARIYA MUBI prihaja iz Rusije, kjer je živela do 22. leta. Nato se je preselila v Slovenijo in si ustvarila družino. V Rusiji je tudi doštudirala, študij 7. stopnje so ji priznali v Sloveniji kot dipl. ing. živilske tehnologije, smer catering. Že od malega se je ukvarjala s športom in dosegla kar nekaj nazivov: kandidat master športa v športni akrobatiki, master športa v biatlonu in teku na smučeh Ruske Federacije. Profesionalno je trenirala biatlon 11 let in bila tudi državna mladinska pvakinja. V Sloveniji se še vedno izobražuje, pridobila je naziv učitelj nordijske hoje in teka na smučeh 2.  Z veseljem trenira mlade tekmovalce in želi z njimi deliti svoje izkušnje in znanja. S klubom sodeluje od konca leta 2015, ko se je pridružila Mileni Kordež, kateri je izredno hvaležna za vso pomoč in za katero pravi, da se je od nje tudi sama veliko naučila.