• Anamarija Lampič
  Anamarija Lampič
  Srečen dan za Anamarijo: 3.2.2017 je v šprintu v Pjongčangu osvojila prvo zmago v svetovnem pokalu
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Flower ceremony
 • Lea Einfalt
  Lea Einfalt
 • Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
  Skupina otrok za katero skrbi Milena Kordež
 • Klara in Anja Novotna
  Klara in Anja Novotna
 • Janez in Anamarija Lampič
  Janez in Anamarija Lampič
 • Nejc Stanek
  Nejc Stanek
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014 - Medal ceremony
 • Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
  Skupina otrok za katero skrbi Tadeja Brankovič
 • Drejc in Matic Meglič
  Drejc in Matic Meglič
 • Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Vesna Fabjan, OI Sochi 2014
  Dobitnica bronaste medalje
 • Jon Seliškar
  Jon Seliškar
 • Nina in Anita Klemenčič
  Nina in Anita Klemenčič
 • Neža Perko
  Neža Perko
 • Sara Jazbec in Živa Klemenčič
  Sara Jazbec in Živa Klemenčič
 • Anja Mandeljc
  Anja Mandeljc
  5.1.2018 Campra (SUI), prvi podium za Anjo Mandeljc na COC/OPA pokalu v kategoriji U-20
 • Alex Cisar
  Alex Cisar
  Alex Cisar - mladinski svetovni prvak v biatlonu v sprintu in zasledovanju (sezona 2018/2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSK Merkur Kranj
Tekaški smučarski klub
TRIGLAV KRANJ
Partizanska cesta 37, 4000 Kranj
 

 

 T: 040 680 454
(Rok Šolar, glavni trener)

Predstavitev kluba


POSLANSTVO KLUBA
Vzgoja mladih in ostalih ljubiteljev teka na smučeh za vrhunske dosežke in množično udejstvovanje v športu in rekreaciji.

VREDNOTE KLUBA
Uspehi mladih v športu in šoli, poštenost, odnos do narave, vztrajnost in prijateljstvo.

VIZIJA IN CILJI KLUBA
- Doseganje vrhunskih rezultatov v svetovnem merilu.
- Vzgoja in doseganje odličnih športnih uspehov z mladimi tekmovalci.
- Postati uspešen in najbolj množičen smučarsko tekaški klub v državi.
- Združevanje starejših tekmovalcev, rekreativcev in ostalih ljubiteljev hoje in teka na smučeh v oblikah rekreativne dejavnosti kluba.
- Strokovna pomoč v okviru dobrodelnega projekta kluba pri ućenju smučarskega teka mladih z motnjami v duševnem razvoju.

Smučarski tek postaja vse bolj priljubljen šport tako med rekreativci kot med tekmovalci. Na večino ljudi že narava deluje sproščujoče, drsenje po zasneženih poljanah na tekaških smučeh pa predstavlja še prav poseben občutek. A tek na smučeh je še veliko več kot samo užitek in sprostitev. Je vzdržljivostni šport, ki ga na Gorenjskem ni za spregledati. Če vas zanima razvoj teka na smučeh, si lahko preberete tukaj.

Kranj s širšo okolico ima bogato in dolgoletno tradicijo v smučarskih tekih. Nadaljujemo delo nekdanjih klubov TSK Triglav in ŠD Kokrica, ki sta dala kraju vrsto odličnih tekmovalcev. Tekaški smučarski klub Merkur Kranj se je v maju 2012 po 17 letih preimenoval v Tekaški smučarski klub Triglav Kranj. Z imenom Triglav se tekaški smučarski klub tako pridružuje ostalim klubom, ki pod to blagovno znamko v kranjski občini združujejo odlične športnike in dosegajo v svetu odmevne dosežke. Odločeni smo, da ostanemo v vrhu tega športa v Sloveniji in prepričani, da je med našimi tekmovalci ob sedanjih tudi nekaj bodočih reprezentantov in olimpijcev.

Upamo, da se bo število privržencev tega lepega in zdravega športa še naprej povečevalo ter bo tako vedno dovolj mladih navdušencev, ki si bodo želeli tudi tekmovati in zmagovati.

Postati eden najboljših ni lahko - še težje pa je to ostati. Konkurenca v smučarskih tekih se vsako leto bolj zaostruje in vztrajati le pri doseženem uspehu pravzaprav pomeni nazadovati. Tekmovalna doba smučarskega tekača v primerjavi z večino drugih tekmovalnih športov je lahko zelo dolga. To dokazujejo zmagovalci največjih svetovnih tekmovanj, ki so stari več kot 30 ali celo 40 let. Klub se zaveda, da je samo kvaliteten razvoj smučarja tekača lahko zanj zelo uspešna dolgoročna naložba.

Članstvo

Kot novi člani kluba ste povabljeni vsi, ki vam je smučarski tek blizu. S plačano članarino in izpolnjeno PRISTOPNO IZJAVO lahko vsak postane član TSK Triglav Kranj. V celoti izpolnjeno pristopno izjavo se lahko pošlje na e-mail kluba ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ) ali na poštni naslov kluba (Tekaški smučarski klub Triglav Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj) ali se jo odda kateremu koli od trenerjev.

Članarina predstavlja denarno pomoč klubu in enega od virov dragocenega prihodka kluba, ki v današnjih časih sploh ni zanemarljiv. Namenjena je izključno razvoju mladih tekmovalcev, poskrbimo pa tudi, da si s tem pridobite tudi nekaj ugodnosti, ki vam jih ponuja klub (tečaje teka na smučeh, svetovanje, ugodnosti pri nakupih ...).

Članarina se plačuje vsakoletno za tekočo sezono (za obdobje od 1.7. tekočega leta do 30. 6. naslednjega leta) 10 € za vsakega člana in se plača najkasneje do 29. 7. tekočega leta oz. tekoče preko leta za nove člane, ki se pridružijo klubu. Plačilo se poravna na TRR kluba: SI56 2900 0005 1456 029 pri UniCredit Banki Slovenija  d.d. V polje za namen plačila se OBVEZNO navede ČLANARINA 20__/__ (tekoča sezona) in v primeru, da se plača članarina za več oseb, se navede vsa imena.

Vadnina

Mesečni prispevek oz. vadnina, ki vključuje celotno vodenje treninga, vse prevoze in štartnine.
Višina vadnine se opredeljuje po sledečih kriterijih:
1 otrok = 45,00 €
2 otrok = 35,00 €
3 otrok = 20,00 €
4 otrok = 00,00 €

Sklep o plačilu vadnine, ki je bil sprejet na sestanku Upravnega odbora kluba, dne 23.4.2019, si lahko ogledate na tej povezavi.

Vadnine se plačujejo do vsakega 5. v tekočem mesecu za pretekli mesec na TRR kluba: SI56 2900 0005 1456 029 pri UniCredit Banka Slovenije d.d. in s sklicem (beri v nadaljevanju), ki je bil določen za vašega otroka. Za mesec april se vadnina zaradi »klubskih počitnic« ne plačuje.
Zaželeno je, da se vadnine plačujejo redno za vsak mesec.
Vsak otrok, ki se priključi klubu je prvi mesec treningov upravičen plačila vadnine in se v tem času lahko odloči ali so mu treningi všeč in bo še nadaljeval ali pa se bo odločil za kakšen drug šport.

Primer za plačilo vadnine:
Ime in priimek otroka: Marija Vzorec
Namen nakazila: vadnina TSK Triglav Kranj
Znesek: 45 eur
Sklic: 00_ _ - 2019 - _
Na prvi dve črtici vpišete številko sklica, ki smo ga določili otroku, na zadnjo črtico pa dvomestno številko meseca, za katerega plačate vadnino: 01- za januar … 10- za oktober….
Nove sklice vam bomo poslali po dvomesečnem obiskovanju treningov vašega otroka.

Zelo pomembno je, da vpišete pravilen sklic, saj v računovodstvu namreč ne morejo knjižiti plačil, če teh sklicev ni.

V primeru nejasnosti oz. drugih vprašanj lahko pokličete na 031 319 191 (Meta Jelovčan, blagajničarka kluba).

Treningi in priprave

Treningi v poletnem času potekajo na različnih lokacijah, zbirno mesto je običajno rolkarska proga na Kokrici, ki nam omogoča zbrano vadbo na tekaških rolkah, brez nevarnosti, ki so jim sicer tekmovalci izpostavljeni na cestah.

Atletika in igre z žogo največkrat potekajo na kranjskem stadionu, kondicijski treningi pa potekajo po bolj in manj zahtevnih poteh bližnjih hribov in gora, v manj zahtevnih plezalnih stenah, v kanujih na Blejskem ali Bohinjskem jezeru ali na kolesu v okolici Kranja.

V deževnih in mrzlih dneh jesenskega obdobja so treningi za najmlajše v telovadnici kranjske gimnazije, starejši pa kondicijo pridobivajo v klubskem prostoru na Kolodvorski v Kranju, kjer je del prostora opremljen s telovadno opremo za pridobivanje moči. V zimskem času pa so treningi predvsem na Pokljuki in v Ratečah, izjemoma tudi na Rogli ali drugih zasneženih poligonih s tekaškimi progami. V primeru ugodnih snežnih razmer tudi v dolinah pa se treningi izvajajo na progi na Kokrici ali v okolici Kranja.

Resen pristop do treniranja se pokaže tudi med počitnicami, ko tekmovalci in tekmovalke odidejo na večdnevne priprave na Pokljuko, v Planico ali na Roglo. Čeprav ni jutranjega poležavanja in so treningi zahtevni, jih dobra družba, dogodivščine in zadovoljstvo ne odvrneta od tega.

Tekmovanja

Klub se tekem na domačih tleh redno udeležuje po programu in seznamu tekem za tekočo sezono v vseh starostnih kategorijah v poletni in zimski sezoni. Udeleži se tudi nekaj tekem v tujini, predvsem starejši tekmovalci in tekmovalke merijo moči na mednarodnih tekmah. Nekateri tekmovalci so prisotni tudi na tekmah v biatlonu, v poletnem času pa se nekateri udeležijo še kakšne tekme v krosu in v gorskem teku.

Urnik tekmovanj je objavljen na straneh Smučarske zveze Slovenije za vsako tekočo sezono.

Vloga staršev v klubu

Vsi člani kluba, predvsem starši sedanjih in nekdanjih tekmovlcev, sestavljajo organe kluba, ki veliko pripomorejo k njegovemu delovanju. Sodelujejo pri organizaciji in izvedbi tekem, zbiranju nagrad za tekmovalce, delovnih akcijah pri urejanju rolkarske proge, nudijo pomoč pri prevozih na tekme in so “glavni navijači”.

TSK Triglav Kranj kot organizator tekmovanj

Klub je aktiven tudi na področju organizacije tekem na smučeh na klubskem in državnem nivoju. Državna prvenstva v smučarskih tekih in biatlonu pripravlja skoraj vsako leto, jeseni pa organizira tudi tekmo v krosu za vse osnovne šole Gorenjske.